Hétfő, 2018-11-19
rokkantfórum
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Cikkek [11]
Jogszabályok [3]
Nyílt levelek képviselőknek [4]
Hasznos dokumentumok [2]
Fórum
 • Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék (74)
 • Humor (2)
 • Technikai kérdések - megoldások (6)
 • Körkérdésünk
  Szeretnéd, ha a Jogi Fórum Rok. és rehab. topicja unaloműzésre alkalmas csevegőoldal lenne?
  Összes válasz: 82
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Belépés
  Nyitólap » Cikkek » Cikkek

  ujra_eselyt_ad_az_ellenzeknek_a_fidesz/
  Belföld
  Újra esélyt ad az ellenzéknek a Fidesz

  Király András

  2011. december 5., hétfő 00:49 | [7 órája frissítve]

  |  A múlt heti hektikus, a kormánypártok által obstrukciónak nevezett ellenzéki munkavégzéssel tarkított hét után újra maratoni, ötnapos ülésre készül a parlament, ahol a Fidesz előzékenyen újra megteremtette a botrány lehetőségét. Például azzal, hogy az alaptörvény posztambulumának, az átmeneti törvényeknek a vitáját kedd hajnalra ütemezték. Ez mondaná ki egyrészt az MSZP bűnösségét, másrészt azt, hogy a kormány különadóként hajthat be több százmilliárdot, ha az Európai Unió elmeszeli nemortodox gazdaságpolitikai intézkedéseit.

  Hétfőn a napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után nyolc törvényt fogadhatnak el.
  Az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítéséről, az azokkal kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról, a hadköteles nyilvántartás vezetése, a gazdasági és anyagi szolgáltatások biztosítása érdekében teljesítendő adatszolgáltatásokról és a honvédelmi ágazatban használt igazolványokkal kapcsolatos adatkezelésről szóló törvény
  A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény és egyes kapcsolódó törvények, valamint a miniszteri hatósági hatáskörök felülvizsgálatával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény
  Az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény
  A sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról szóló törvény
  Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvény
  A szellemi tulajdonra vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvény
  A hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló törvény

  Az elfogadandó törvények mellett hétfőn szavaznak a bírósági végrehajtásról szóló törvényhez, az NMHH 2012. évi költségvetéséhez, a szakképzési törvényhez, a Munka Törvénykönyvéhez, a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvényhez és az energetikai törvényekhez benyújtott módosító indítványokról is.
  Éjszaka vitáznak plusz hatszázmilliárdnyi adóról

  A határozathozatalok után négy törvényjavaslat részletes vitáját rendezik meg, azaz a Fidesz a múlt heti ellenzéki összefogás sikereivel mit sem törődve ismét éjszakára időzítette néhány fontos törvény tárgyalását. Már a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényjavaslat vitájára is a tévéközvetítés után kerülhet sor, míg az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről várhatóan már csak éjszaka vitázhatnak.
  hirdetés

  Pedig ez utóbbiak között szerepel az MSZMP és az MSZP jogfolytonosságát, azaz az MSZP bűnösségét kimondó rendelkezés is, ami ellen még a szocialistákat amúgy előszeretettel bíráló LMP is tiltakozott. Itt rendelkeznének arról is, hogy az állam különadóként hajthatja be az adófizetőkön azt a több százmilliárdot, amit akkor kell megfizetnie, ha az Európai Unió jogellenesnek találja Matolcsy György nemortodox gazdaságpolitikájának kulcselemeit, a bankadót, a végtörlesztést vagy a telekommunikációs és kereskedelmi különadókat. Kérdés, hogy az ellenzék megpróbálja-e ismét a múlt heti siker után főműsoridőbe áttolni az ügyeket – az akkori sikert egy spontán ötlet nyomán jött szervezettségnek köszönhették, újabb és újabb szókérésekkel sikerült órákkal eltolni a tervezett menetrendet, igaz ehhez egész éjszaka bent kellett ülnie sok ellenzékinek a parlamentben.
  Elmeszelnek pár alkotmánybírósági indítványt

  Eztuán tárgyalják csak az egyes törvények alaptörvénnyel összefüggő módosításairól szóló javaslatot, közte azt, amely alapján december 31-vel minden olyan ügy elkerül az alkotmánybíróságtól, amit a megszünő actio popularis alapján állampolgárok kezdeményeztek. A rokkantnyugdíjak szabályozásáról szóló törvényjavaslatra pedig csak ez után, elvileg hajnalban kerül majd sor.

  Kedden a jövő évi költségvetés újból megnyitott részletes vitájával folytatódik az ötnapos ülés, erre 4 óra 20 perce lesz a képviselőknek. Ezt követően a 2011. évi költésvetési tartalék felhasználásáról szóló határozati javaslatot tárgyalják, majd lefolytatják az önkormányzati törvény, a szabálysértési törvény, a nemzetiségi törvény, a villamosenergiáról szóló törvény, a hivatásos katonák jogállásáról szóló törvény és az esztergomi önkormányzati itnézmények államosításáról szóló törvény részletes vitáját.
  Matolcsy és a plafon

  Szerdán a felsőoktatási törvény, a rendvédelmi tárgyú törvények mődosításáról szóló törvény, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény részletes vitája után kerül csak sor a választójogi törvény részletes vitájára. A megintcsak az éjszakába nyúló ülés zárásaként megkezdik a befektetési alapkezelőkről szóló törvény és a vízközműszolgáltatásról szóló törvény általános vitáját, ez utóbbit csak akkor, ha addigra sikerül benyújtani a javaslatot.

  Csütörtökön a képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat általános vitájával kezdenek - ezt eredetileg múlt péntekre tervezték, de az ellenzék munkalassító akciója miatt megcsúszott. Ezután tárgyalják Matolcsy György javaslatát az államháztartásról, amelyben a nemzetgazdasági miniszter eltörli maga fölül a költségvetési plafont és felszámolja a társadalombiztosítási alapot. A nap utolsó napirendi pontja "A Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló törvényjavaslat".

  Pénteken a nemzeti vagyonról, területfejlesztési törvényről és a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényről tárgyalnak majd, amennyiben addig sikerül ezeket előkészíteni és beterjeszteni.
  Kategória: Cikkek | Hozzáadta: Nap-lemente (2011-12-05)
  Megtekintések száma: 310 | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Keresés
  Megosztás
  Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Copyright MyCorp © 2018
  Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz