Péntek, 2024-04-26
rokkantfórum
Honlap-menü
Fórum
  • Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék (74)
  • Humor (2)
  • Technikai kérdések - megoldások (6)
  • Körkérdésünk
    Szeretnéd, ha a Jogi Fórum Rok. és rehab. topicja unaloműzésre alkalmas csevegőoldal lenne?
    Összes válasz: 82
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Belépés
    Nyitólap » 2011 » December » 29 » Megjelent a Magyar Közlöny !
    16.45
    Megjelent a Magyar Közlöny !
    Megjelent a Magyar Közlöny 162. száma !
    A bennünket érintő jogszabályváltozások is benne vannak.

    http://www.magyarkozlony.hu/
    Megtekintések száma: 2891 | Hozzáadta: gattaga | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 2
    2 gattaga  
    0
    A vállalkozó mint "rokkantnyugdíjas" megjelölés találóbb lett volna,( Nem sértésnek írtam!!!) az alacsony nyugdíja miatt lett kényszervállalkozó? Az "alacsony" nyugdíjat a kereset és szolgálati idő alapján állapították meg anno.( Írom most, az anno kifejezést 2012-ben! )Hol a jó fenében dolgozott a megrokkanása előtt? "Rokkantként" egyből átavanzsált vállalkozóvá, hozzáteszem, hogy bizonyos szakmák igencsak mestervizsgával gyakorolhatók mint vállalkozó, de vannak vállalkozások amihez elég egy OKJ-s pár hónapos gyorstalpalló elvégzése is.
    Érdekes módon nekem az ÁFSZ nem mestervizsga tanfolyamot "ajánlott", (magyarán mondva: kényszerített!!!) hanem egy egyszerű biztonsági őr tanfolyam elvégzésére kötelezett.Természetesen a tanfolyam sikeres elvégzése és a vizsga után egy pazar munkahelyet ajánlottak fel a majd három év alatt. Napi 12 óra szolgálat,fűnyírás, télen hósöprés, akták és nyomtatványok (kötegelve)hurcolása az emeletre. Papíron majd "kóserizálták" volna az előírásokkal. Még el nem felejtem: Egy NYUFIG intézet portaszolgálata lett volna!!! Azt a nyomorult tanfolyam elvégzéséhez szükséges "űzemorvosi" alkalmasságot "térden állva kellet" kisírni az orvostól, mer a papírokat (magát a határozatot a rokkantság tényéről) látva kiakart egyszerűen dobni.Örülök, hogy élek nem még vállalkozásban törjem a fejemet.Pontosan ennek a szemléletnek isszuk a levét,mint valóban rokkantak.Aki eddig a mesésnek hitt vállalkozását nem tudja fenntartani mint rokkant, akkor eddig hogy-hogy ment a bizniz? Egyszerüen előttem megbukott mint "rokkant". Miért?:mert csak a rokkantsági alibit felhasználva tudott hozzáférni a kedvezményekhez,és valljuk be az esetek 90%-ban ez volt a mérvadó.Netalán a rokkantsága elismerésének pillanatában világosodott meg, hogy milyen jó dolog a "maszek" ( áldassék Kellér Dezső, aki kitalálta ezt a szót)világ?
    A szolgálati nyugdíjasok témályába nem akarok belefolyni, mivel egy közeli hozzátartozómat veszítettem el a tavalyi év folyamán,élt 47 évet, két év szolgálati nyugdíjat bírt ki.Persze neki is voltak vállalkozásai,hiszen több lábon kell állni a mai világban. "Ja" mondanánk, így igaz, az már viszont kétséges, hogy a 270.000.-/ hó nyugdíjat olyan veszettül kikell egészíteni.Rá is ment az illető.
    Sértő vagy bántó szándekot nem akartam közölni, de az igazságérzetem ezt a válasz engedte "csak".

    1 Erzsi  
    0
    Igen már olvasható a törvény. Nem tudom megítélni mennyi rokkantnyugdíjas dolgozott kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozóként, az alacsony
    nyugdíj kiegészítése miatt. Sajnos minket is érint a 1997.évi LXXX tv. 14. § (3) bekezdéséből való törlés, mint a korkedvezményes, v. szolgálati
    nyugdíjasokat, hogy már mi sem vagyunk saját jogú nyugdíjasok, így nem lehetünk kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozók sem.
    Szerintetek ez ellen hogyan lehetne összefogással tiltakozni.

    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Keresés
    Megosztás
    Naptár
    «  December 2011  »
    HKSzeCsPSzoV
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Mentett bejegyzések
    Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz